Bandar kecil Héron di Belgium, yang terletak di antara Liège dan Namur, sedang berusaha untuk menyuntik kehidupan baru ke dalam ruang terbiar yang luas berhampiran dengan pusat sukan.
Reka letak telah direka bentuk untuk memasukkan peralatan kawasan permainan klasik: struktur berbilang main, pegas, bermain panel, slaid, perubahan, garisan zip...
Ruang ini dibahagikan kepada empat kawasan berasingan, masing-masing memfokuskan pada aktiviti dan kumpulan umur yang berbeza. Laluan panjang sekitar 300 meter telah digabungkan untuk membolehkan keluarga bergerak di seluruh tapak dan menyediakan akses ke setiap zon untuk kanak-kanak kurang upaya. Di sekeliling, bangku dan meja disediakan sebagai tempat berehat dan memerhati serta mengawasi kanak-kanak.

Zon No. 1: keperluan kawasan permainan (dari umur 1 tahun)
Direka bentuk untuk kanak-kanak yang lebih muda, kawasan ini menampilkan peralatan permainan klasik yang dinikmati oleh semua kanak-kanak dan yang menggalakkan perkongsian dan permainan berkumpulan.
- Zon ini termasuk tiga pegas: struktur 10 tempat duduk (Van itu) dengan platform yang luas berhampiran dengan tanah untuk memudahkan pemindahan kanak-kanak dari kerusi roda, Arnab dan berkembar. Diilhamkan oleh imej yang biasa, item ini merangsang imaginasi kanak-kanak dan membantu mengembangkan keseimbangan dalam kalangan kanak-kanak.
- Tempat untuk pertemuan dan pertukaran, yang Menyembunyikan rumah kecil direka untuk kanak-kanak kecil. Kanak-kanak dari umur 1 tahun berkumpul di ruang kecil ini untuk berehat atau melarikan diri ke dunia khayalan. Terowong, panel permainan dan abakus melengkapkan aktiviti pada struktur.
- Kedua-dua tradisional dan penting, buaian adalah komponen utama yang membolehkan kanak-kanak mengalami sensasi terbang di udara. buaian ini (J474) mempunyai tempat duduk buaian untuk memastikan keselamatan untuk kanak-kanak yang sangat kecil.
- Akhir sekali, tarikan yang sentiasa popular di kawasan permainan, slaid itu menawarkan pengalaman gelongsor yang menyeronokkan dan membantu kanak-kanak mengatasi ketakutan ketinggian. Ia juga mengajar mereka untuk sabar menunggu giliran dan membantu rakan-rakan dalam kesusahan.




Zon No. 2: tempat penemuan (dari umur 2 tahun)
Direka pada prinsip jejak, zon ini ialah "kilang" kecil yang merangkumi beberapa bengkel untuk aktiviti manual dan pemodelan:
- Kilang Pasir menggalakkan perkembangan kanak-kanak kecil dalam konteks yang menyeronokkan. Pada permulaan laluan, kanak-kanak mengumpul dan menuangkan pasir, yang kemudiannya mereka ratakan, acuan, pahat dan angkut. Urutan ini memerlukan tumpuan dan kreativiti.
- Dua jengkaut (J5014) digunakan dalam bengkel yang berbeza di Kilang Pasir. Mereka membenarkan kanak-kanak mengangkut pasir dengan koordinasi dan ketangkasan.









Zon No. 3: kawasan untuk akrobat (dari umur 6 tahun)
Zon ini adalah yang terbesar dan paling tengah. Ia terdiri daripada laluan besar dengan aksesori permainan untuk kanak-kanak yang lebih mahir dan berani: piramid jaring besar, dinding panjat, lorong yang fleksibel dan garisan zip. Sarang digabungkan di tengah-tengah denai untuk rehat di kawasan permainan.
. Pelari Guling, aktiviti berkumpulan yang menggabungkan usaha fizikal dan cabaran, melengkapkan zon dan membolehkan kanak-kanak mengalami sensasi kelajuan baharu.







Zon No. 4: kawasan WOW! (dari umur 7 tahun)
Zon ini mempunyai ciri yang mengagumkan Menara Hutan Hujan yang besar yang melihat ke bawah ke atas kawasan permainan. Struktur megah ini tinggi sehingga lebih 7 meter. Rumah bermain, struktur jaring dan gelongsor Kayak yang besar menjamin banyak keseronokan!
Untuk melengkapkan kawasan permainan ini, pihak Aeroskate dan Menggulung menawarkan cabaran dengan latihan kelajuan di mana penyegerakan adalah kunci kejayaan!







Zon No. 5: kawasan sukan dan kecergasan (dari umur 10 tahun)
Direka bentuk untuk orang dewasa, ruang ini termasuk peralatan kecergasan dan struktur Senaman Jalanan, sukan bandar antara latihan kekuatan dan gimnastik di mana pengguna menjalankan pelbagai senaman menggunakan berat badan mereka sendiri pada palang dengan ketinggian yang berbeza. Struktur ini boleh digunakan untuk pull-up, dips, press-up, squats dan banyak lagi untuk membina kekuatan otot.

